Siste nytt

1. jan, 2020

Da er ennå et år over. Vi sier velkommen til 2020 😉
I juli gikk vi inn i en kattekoloni sammen med Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland. Så det siste halvåret har vært veldig hektisk. Det viser seg at i den kolonien er det nærmere 150 katter 😲 over 100 katter har blitt tatt bort fra kolonien. Der FOD Oslo, Katter i Nød og Hjemløsekatter Vestfold har tatt inn til sine avdelinger ❤
Dyrebeskyttelsen Norge Hadeland og vi i Hjelp Pus Hadeland har også tatt inn katter derfra. 

Det ble startet en spleis der det kom inn ca 50.000. De pengene ble vi enige om at skulle brukes til å kastrere og chippe de kattene som er igjen der. Det er nå kastrert 24 katter som satt tilbake i kolonien. DNH og vi leverer mat dit så de får mat med godt med protein og taurin.
Det er tatt ut 3 blinde katter, Tulla, Shaina (som er på bilde) og Esther (Fod). Vi tror det er 2 kanskje flere svaksynte blinde katter der. Det kan være taurinmagel men også arvelig. Vi klarer ikke finne ut hvorfor. Men vi vet at kattene i kolonien har fått kokte poteter med løk og brun saus i perioder. For å mate over 100 katter koster penger. Derfor har det blitt slik og ikke alle er klar over at katter må ha taurin som er en type protein. Ved taurin mangel kan de bli blinde og få hjerteproblemer. Nå har vi takk og pris ikke funnet hjerteproblemer hos noen ennå. De fleste kattungene ble tatt ut tidlig, så de har ikke fått noen problemer.
Ut på nyåret kommer vi til å legge ut katter fra kolonien. De trenger fosterhjem og permanente hjem 🙂

Vi prøver det vi kan å hjelpe alle som må ha hjelp. Vi måtte sette inntakstopp i høst også, noe vi er veldig lei oss for. Men når man ikke har plass og penger får man ikke hjulpet. Men vi hjalp syke/skadet katter, kattunger og drektig hunnkatter. For de kan ingen si nei til å hjelpe. Og for de andre så har det løst seg

11. okt, 2018

Vi har ikke ord ❤
Røder Schrøder har gitt oss 30.000 ❤❤❤
Tusen tusen takk ❤🌷

8. sep, 2018

Vi er tre aktive damer i Gran kommune som har gjort det til en livsoppgave å hjelpe katter som er i nød og hjemløse. Det vil si der kattene ikke har noe sted å gjøre av seg, og ikke får pleie og omsorg. Vi driver på frivillig basis og uten noe form for offentlig støtte.

Jeg og mine to kollegaer innenfor dette vanskelige området er mange ganger ute nesten hele døgnet for å fange inn katter som trenger hjelp. Akkurat nå har vi to små kattehus der det er til sammen 18 katter i dag. Dette er utført i forbindelse med min bolig på Ringstad i Gran kommune. 

Det er utrolig mange mennesker som elsker sine katter som de skulle være egne barn og det gjør oss vondt at folk uten empati bare kvitter seg med kattene på grusomme måter.

Det er vondt å høre at det er mange som ikke sørger for sine katter når det er mange minusgrader ute, og det er også en betydelig misforståelse når gårdbrukere ikke kastrerer eller steriliserer egne katter på grunn av en inngrodd overtro på at disse dyrene da ikke fanger mus eller rotter.

Dette kan jeg si ikke medfører riktighet, da en kastrert eller en sterilisert katt, naturligvis verken blir lat eller mister sitt naturlig jaktinstinkt.

Det kryr av katter, som dessverre kan bli utsatt for en altfor tidlig død, med blant annet sykdom, lite mat, dårlig tilsyn og manglende menneskekjærlighet, tilsyn og forståelse. Men heldigvis er det flere gode mennesker enn de som ikke bryr seg. Det er mer enn trist når noen mennesker ikke har følelsesmessig forståelse for den lidelse de utsetter dyr for.

Om en ukes tid er det potetfestival i Gran og da har vi, eller kanskje det er bedre å si, «Hjelp pus Hadeland», fått lov av Lassie & Garfield å ha stand rett utenfor hoveddøren. I tillegg har innehaver gitt oss anledning til å selge kattevarer som vi har mottatt gratis av en person som er på samme bølgelengde som oss.

Vi håper derfor at så mange som mulig besøker oss på denne standen slik at vi kan fortelle både kattens historie og hvordan katten oppfører seg i forskjellige situasjoner, og ikke minst hvor kattene kommer fra.

Jeg berømmer ikke bare Lassie & Garfield, men også dyrlegen på Jevnaker som utfører sterilisering og kastrering for en mindre betaling enn det som er normalt. Jeg er også takknemlig for at mange har grasrotandelen hos oss og alle som donerer penger til oss. Jeg kan fortelle at alle våre penger går til å ta seg av at de nå 37 kattene vi har inne i koselige omgivelser og som mottar stell, medisiner, mat og kjærlighet. Og mange venter på og få hjelp framover.

Som jeg, Rita Halvorsen, startet med så takker jeg mine to kollegaer på mitt varmeste, altså Mette Stenslie og Sølvi Pedersen og alle andre som hjelper til, og ikke minst min samboer Frode Brevik som lar meg så bruke hele livet mitt på dette og som bruker en god del av sin lønn til mitt arbeid i form av drift utgifter av kattehusene og kjøreutgifter. Jeg og mine kollegaer tar også gjerne imot tombokser som kan pantes, eller andre gaver som passer for en katt. 

Vi har stort behov for beredskapshjem/fosterhjem her på Hadeland. For de to husene klarer ikke av alle som trenger hjelp.

9. feb, 2018

Det ble litt for mange katter på en gang som trengte hjelp den siste uka. Vi har jobbet dag og natt og klart å få de innomhus
 
Takket være Anne på Lunner katte og hundepensjonat har vi klart å få tak over hodet på dem også

Men videre for kattene så vi at det ble umulig for oss  Vi er for små og har for lite midler.
Så vi måtte spørre andre om hjelp.

Foreningen for omplassering av dyr (FOD OSLO) ble redningen "igjen"
De hjalp oss med 2 av de 6 kattene vi fikk inn for en uke siden. Pluss Guro og Lotta.

Tusen takk FOD Oslo dere er fantastiske    
Tusen takk Anne for at du hjelper kattene med tak over hode

Bildene her er av de 4 kattene FOD har hjulpet oss med den siste uka.

20. des, 2017

Nå har vi fått Minipote og Micropote opp å gå. Minipote i et tidligere uisolert snikkerbu på 18 m3 og Micropote en varmehytte på 7 m3 med luftegård. Dette er ment som kortvarig bolig til hjemløse katter i påvente av fosterhjem eller permanent hjem.

Noen av kattene er også usikre katter som trenger et avgrenset område å forholde seg til i begynnelsen. Så om noen som har lyst til og hjelpe til og kose, leke sosialisere katter vi har inne i Minipote og Micropote? Helst kvelder for da er kattene mere i farta, men også dager om du ikke kan kveld 🙃Dette er en veldig viktig jobb for at kattene skal bli vant til flere mennesker en de samme gamle som går ut og inn hele dagen 🤪
Dere behøver ikke vaske eller tømme kasser det tar vi oss av. 

Minipote og Micropote ligger på Ringstad Gran. Her koser vår unge hjelper Mia med katten Hebbe. Hebbe er født ute, matet med restemat og ble tatt inn til oss da han var litt over 1 år gammel. 

Kontakt oss på facebook eller ring oss på tlf 40105566 så tar vi en prat.